Hayen over vleugelverdediger De Cuyper bij Rode Duivels

Hayen over De Cuyper bij Rode Duivels: “Ik had het wel aangedurfd”

24 juni om 16:32

Nicky Hayen, de oefenmeester van Club Brugge, geeft zijn mening over Maxim De Cuyper bij de Rode Duivels. De Cuyper maakte indruk tijdens de oefenmatchen van de Rode Duivels voor het EK 2024, maar heeft nog geen minuten gemaakt op het eindtoernooi.

Hayen vertelt over het feit dat De Cuyper bij de EK-selectie van de Rode Duivels zit. “Voor hem een fantastische ervaring, ik gaf hem mee dat hij moet proberen zoveel mogelijk de oren en ogen te openen. Zo veel mogelijk oppikken, elke minuut die hij krijgt, daar moet hij gewoon van genieten. Zijn stempel proberen te drukken. Heeft vind ik twee hele goede oefenmatchen gespeeld”, deelt Hayen via DAZN.

Hayen geeft aan dat het gebruiken van De Cuyper bij de Rode Duivels uiteindelijk de keuze is van bondscoach Domenico Tedesco. “Het is aan de coach om te beslissen of hij hem nu wel of niet nodig heeft. Of hij kiest voor jong talent of voor meer ervaring. Dat is altijd een keuze voor de coach, maar ik denk dat Max zich wel bewezen heeft in die twee wedstrijden dat hij klaar is voor speelminuten”, aldus Hayen.

Tot slot werd Hayen gevraagd of hij De Cuyper wel had ingebracht bij de Rode Duivels. “Die kans was reëel, maar dat is mijn persoonlijke mening. Er zijn zo veel meningen, het is heel makkelijk om een coach te bekritiseren. Je weet nooit wat in het achterhoofd plan B en plan C zijn. Het is altijd makkelijk om kritiek te geven, maar op basis van de twee oefenmatchen had ik het wel aangedurfd”, besluit De Cuyper.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.