Theate over opnieuw geen De Cuyper bij Rode Duivels

Theate over opnieuw geen De Cuyper bij Rode Duivels: “Wil natuurlijk spelen”

23 juni om 18:46

Arthur Theate werd tijdens de met 2-0 gewonnen match tegen Roemenië in de 77e minuut naar de kant gehaald door bondscoach Domenico Tedesco. Theate stond als linksback en werd vervangen door Zeno Debast van RSC Anderlecht. Door de wissel moest er geschoven worden, terwijl linkervleugelverdediger Maxim De Cuyper van Club Brugge gewoon inzetbaar was.

Het is de tweede keer dat De Cuyper geen speelminuten krijgt bij de Rode Duivels, terwijl zijn kans zich opnieuw leek te presenteren. “Maxim heeft de EK-selectie gehaald en dat betekent dat hij de nodige kwaliteiten heeft om hier te zijn, dat de coach het in hem gezien heeft”, citeert Het Nieuwsblad Theate.

Theate vertelt verder dat de kansen van De Cuyper bij de Rode Duivels nog gaan komen. “Nu hij hier is, wil hij natuurlijk zo veel mogelijk spelen, net zoals alle andere spelers. Maar het toernooi is nog lang en hij heeft zeker voldoende kwaliteiten”, besluit Theate.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.