Theate vol bewondering voor De Bruyne bij Rode Duivels

Theate vol bewondering voor De Bruyne bij Rode Duivels: “Buitengewoon”

23 juni om 14:25

Daags na hun 2-0 overwinning op Roemenië keerden de Rode Duivels terug naar hun trainingscentrum in Freiberg. Arthur Theate, die opnieuw in de basis stond, sprak met de pers over de prestaties van het team en kapitein De Bruyne. 

Theate sprak over de opluchting die de overwinning bracht, zeker na de teleurstellende nederlaag in de eerste wedstrijd van het EK. "Natuurlijk was er druk. We twijfelden niet, maar we moesten ons vermannen. Dat hebben we heel goed gedaan, maar nu moeten we het tegen Oekraïne waarmaken," vertelde hij, geciteerd door L’Avenir.

Daarnaast prees Theate ook de rol van Kevin De Bruyne binnen het team. Hij noemde De Bruyne "buitengewoon" en prees zijn leiderschapskwaliteiten zowel op als buiten het veld. "Hij staat dicht bij ons en dat is te zien.”

“Hij aarzelt niet om zijn mond open te doen en advies te geven. Hij is een technische leider en een mentale leider. Hij neemt zijn rol als aanvoerder heel serieus. Sinds hij de armband om heeft, heeft hij een beetje meer de leiderschapsrol op zich genomen die hij op het veld al had," aldus Theate. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.