Onder de indruk van Onana bij Rode Duivels op EK

Onder de indruk van Onana bij Rode Duivels: “Hij barst van de energie”

23 juni om 14:43
Laatste update: 23 juni om 14:43

De Rode Duivels behaalden een overtuigende 2-0 overwinning op Roemenië in hun tweede wedstrijd op het EK in Duitsland. Sportjournalist Maxime Berger van RTBF analyseert vijf belangrijke punten uit de wedstrijd. Hij benadrukt onder andere de rol van Amadou Onana.

Volgens Berger heeft Onana zich ontwikkeld tot een onmisbare schakel in het team van coach Domenico Tedesco. "Als het een officiële wedstrijd is en de middenvelder van Everton is beschikbaar, dan start hij," aldus Berger. "Hij barst van de energie en wil graag een duidelijke invloed hebben op elke wedstrijd.”

Onana's energie en invloed op het veld zijn opvallend volgens Berger. Sinds zijn opname in de basisopstelling tijdens het WK 2022, heeft hij zich dan ook bewezen als een vaste waarde voor de Rode Duivels. Berger wijst echter op een belangrijk aspect van Onana's spel: zijn neiging om altijd een duidelijke invloed te willen hebben. Dit kan soms leiden tot onnodige risico's. 

"Als hij zijn spel ingewikkelder maakt, als hij op zoek gaat naar 'schoonheid' in plaats van 'efficiëntie'... komt het gevaar waarschijnlijk dichterbij," merkt Berger op, verwijzend naar twee verloren ballen in de tweede helft.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.