Theate tevreden na EK-overwinning Rode Duivels

Theate tevreden na EK-overwinning Rode Duivels: “Nog één om briljant te doen”

23 juni om 12:59
Laatste update: 23 juni om 13:36

Arthur Theate maakte tijdens de overwinning van België op Roemenië zijn rentree na een langdurige blessure. De overwinning was cruciaal voor de Rode Duivels om weer op het goede spoor te komen in Groep E van de groepsfase op het EK. Daar hielp Theate graag aan mee.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Slowakije stond er veel druk op de Duivels, maar Theate ervoer geen bijzondere stress. "Eerlijk gezegd was ik niet gestrest," legde hij uit. "Meer positieve opwinding. We waren sereen en vol vertrouwen in onze kwaliteiten", geciteerd door RTBF.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Belgian Red Devils (@belgianreddevils)

Hij prees het team voor hun sterke karakter en benadrukte dat een vroeg doelpunt, zoals dat van Youri Tielemans, de zaken aanzienlijk vergemakkelijkte. Ondanks de druk wisten de Rode Duivels kalm en gefocust te blijven, wat uiteindelijk resulteerde in een verdiende overwinning.

Theate speelde een belangrijke rol in de verdediging en ondersteunde ook Jérémy Doku op de linkerflank. "Ik ben nog jong," zei hij, "nu hebben we nog één laatste groepswedstrijd om het briljant te doen," voegde hij toe, "en dan hopen we ons te kwalificeren en zo ver mogelijk te komen." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.