Internationale media over zege België tegen Roemenië

Buitenlandse media over Rode Duivels: “De Bruyne tegengif voor vloek Lukaku”

23 juni om 11:37
Laatste update: 23 juni om 13:07

De Rode Duivels hebben tegen Roemenië hun ware gezicht laten zien. Dat schrijven de internationale media na de 2-0 zege in Keulen. Veel aandacht is er ook voor de vloek die lijkt te rusten op de goals van Romelu Lukaku. Een overzicht van de buitenlandse media.

De Nederlandse NOS zag 'eenrichtingsverkeer' in de eerste helft en noteerde na een mindere fase aan het begin van de tweede helft dat de Belgen zich daarna herpakten en 'kans op kans' stapelden. De Nederlandse omroep beschrijft een uitblinkende Kevin De Bruyne die bij alles betrokken was: 'Met eigen schoten, met een te scherpe pass op Doku en met een vrije trap die Lukaku met te weinig kracht verlengde.'
 
Ook de Franse krant L'Équipe prees de kapitein van de Rode Duivels. 'De Belgische meester deed zelf meerdere pogingen en leverde goede ballen af ​​bij Doku en Lukaku.' Over de beslissende 2-0 van De Bruyne schrijft het: 'De aanvoerder maakte perfect gebruik van een beoordelingsfout van de Roemeense verdediging, weerstond de druk van Dragusin en verdubbelde de voorsprong. Eindelijk.'
 
'De Bruyne is het tegengif voor de vloek van Lukaku', kopt het Spaanse Marca. De Spanjaarden leefden mee met Lukaku, die tegen Roemenië voor de derde keer dit EK voetbal een treffer zag afgekeurd. Ook in Spanje veel lof voor de Belgische kapitein: 'Het was De Bruyne die in de tweede helft zijn vlinderdas aantrok om zijn repertoire te laten zien', valt te lezen.

De Italiaans sportkrant La Gazzetta dello Sport zag een sterke match van de Rode Duivels: 'Dit was het echte België. Sterk, snel en met veel kwaliteit.' Er klinkt ook wat kritiek bij de Italianen: 'België domineert maar drukt het niet uit in de score.' In groep E 'kan op dit moment werkelijk nog alles gebeuren', besluit de krant het matchverslag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.