'Galatasaray wil Batshuayi wegkapen bij Fenerbahçe'

Keuzestress voor Batshuayi: 'Voorstel Fener, maar betere deal bij ... Galatasaray'

19 juni om 15:01

Galatasaray troefde Fenerbahçe af in een intense nek-aan-nek-titelrace en mogelijk volgt er ook op de transfermarkt een stevige uppercut. Met in de hoofdrol: Michy Batshuayi. De ene Turkse topclub wil de andere namelijk de loef afsteken.

Batshuayi kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Fener, waarvoor hij in totaal 44 keer scoorde. Best indrukwekkende cijfers, die bovendien evenwichtig verspreid waren over beide jaren. Op het vlak van speelminuten is dat echter niet zo. Sinds de komst van Edin Dzeko naar Fenerbahçe is Batsman eigenlijk gedegradeerd tot tweede keuze. Door zijn vele doelpunten zou de club hem evenwel graag aan boord houden. Het contract van de Rode Duivel, die niet mee mocht naar het EK, loopt eind deze maand af.

Het bestuur van Fener heeft Batshuayi nu een nieuw voorstel gedaan: een overeenkomst voor drie jaar, met een jaarsalaris van drie miljoen euro en een tekenbonus van één miljoen euro. Lang niet slecht, ware het niet dat ... ook erfvijand Galatasaray zich komt bemoeien. De ploeg van Dries Mertens heeft eveneens een deal opgemaakt, eentje die nog voordeliger is zelfs. De contractduur en het loon blijven gelijk, maar Cim Bom biedt Batshuayi drie miljoen euro tekengeld aan.

De Belgische spits zal dus zelf de knoop moeten doorhakken. Pittig detail: in het verleden kwam hij ook al uit voor die andere rivaal uit Istanbul, Besiktas. Batshuayi zou pas de elfde speler in de geschiedenis kunnen worden die voor de grote drie uit Turkije uitkomt. Bovendien waren zijn tien mogelijke voorgangers allemaal Turken.