Batshuayi niet mee met de Rode Duivels: “Risico”

Geen Batshuayi bij Rode Duivels: “Nogal verrassend door statistieken”

28 mei om 18:17

Philippe Albert uitte in een interview met RTBF zijn bezorgdheid over de afwezigheid van Michy Batshuayi in de selectie voor het Europees Kampioenschap. Ondanks dat Domenico Tedesco 25 spelers selecteerde, besloot hij Batshuayi buiten beschouwing te laten. 

"Het is nogal verrassend gezien zijn statistieken bij de nationale ploeg," zei Albert in een interview met de Franstalige zender. Hij wees erop dat Batshuayi 27 doelpunten in 55 optredens heeft gescoord en noemde het weglaten van de aanvaller "een enorm risico".

Tijdens een persconferentie verklaarde Tedesco dat hij geen drie pure spitsen nodig had, omdat hij spelers zoals Trossard en De Ketelaere had die als valse nummer negen konden spelen. Deze uitleg overtuigde echter niet iedereen. 

Ook Manuel Jous deelde de zorgen van Albert en voegde eraan toe dat hij had verwacht dat Batshuayi zou worden geselecteerd nu de kern van 23 naar 26 spelers was uitgebreid. "Ik dacht dat, als de kern van 23 naar 26 spelers zou gaan, dat Batshuayi er altijd bij zou zijn en dat Tedesco drie spitsen zou nemen," aldus Jous.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.