“Rode Duivels kunnen elk groot land verrassen”

“Rode Duivels niet langer reputatie van land met Courtois, Kompany en Hazard”

28 mei om 17:59

In het programma ‘Deviltime’ wordt er een blik geworpen op de ambities van de Rode Duivels voor het aankomende Europees Kampioenschap. Terwijl sommige jonge spelers zoals Bakayoko dromen van het allerhoogste, benadrukt Marc Degryse dat het belangrijk is om realistische verwachtingen te hebben.

“Dit wordt het eerste toernooi onder Tedesco, met heel wat jonge spelers die nog weinig ervaring op dit niveau hebben. We zijn louter outsider,” stelt Degryse duidelijk, geciteerd door HLN.

Degryse trekt een vergelijking met tien jaar geleden, toen de Rode Duivels onder leiding van Marc Wilmots voor het eerst sinds lange tijd deelnamen aan een groot toernooi in Brazilië. Hij wijst erop dat de huidige ploeg in staat is om grote landen te verrassen door middel van een gesloten verdediging en snelle omschakelingen, maar dat de reputatie van België veranderd is. 

“We hebben een ploeg die elk groot land kan verrassen, vanuit een gesloten verdediging en in de omschakeling. Maar dit België heeft niet langer de reputatie van het land met spelers als Courtois, Kompany, Vermaelen, Hazard,” aldus Degryse.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.