Theate maakt zich geen zorgen over blessure bij Rode Duivels

Theate vol vertrouwen naar EK met Rode Duivels: “Nee, ik heb nooit getwijfeld”

28 mei om 17:42

Arthur Theate toonde zich vol vertrouwen over zijn herstel en deelname aan het Europees Kampioenschap tijdens het Gala in Middelkerke. Slechts veertien dagen na zijn blessure tegen Lens gaf hij een update over zijn situatie. 

"Het gaat beter. Ik herstel beetje bij beetje. We doen veel werk in Tubize. Ik ben er elke dag om zo snel mogelijk beter te worden," vertelde Theate, geciteerd door RTBF. Hij benadrukte dat zijn revalidatie goed verloopt en dat hij geen enkele reden ziet waarom hij niet op tijd fit zou zijn. "Had ik twijfels op het moment van mijn blessure? Nee, ik heb nooit getwijfeld," voegde hij eraan toe.

Domenico Tedesco, de Duitse coach van de Rode Duivels, sprak ook over Theate's situatie bij de bekendmaking van de selectie voor Euro 2024. Hij koos voor een grotere selectie, deels vanwege de onzekerheid rond Theate. 

De verdediger blijft echter optimistisch en is vastbesloten om snel terug te keren naar zijn topvorm. "Het gaat heel goed en ik ben erg blij met mijn revalidatie," zei Theate. Zijn aanwezigheid in Tubize, waar hij dagelijks hard werkt aan zijn herstel, onderstreept zijn vastberadenheid.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.