Vanhaezebrouck over Rode Duivels: “Vanaken heeft goals en assists”

Vanhaezebrouck over Rode Duivels op EK: “Vanaken heeft 10 goals en assists”

12 juni om 12:28

In een vooruitblik op het EK van de Rode Duivels bespraken Peter Vandenbempt en Hein Vanhaezebrouck op Sporza de keuzes van bondscoach Domenico Tedesco, met bijzondere aandacht voor de rol van Kevin De Bruyne als centrale middenvelder. 

Vanhaezebrouck benadrukte dat De Bruyne wederom zijn stempel zal drukken op de wedstrijden en de te kloppen man zal zijn. "Hij zal in veel matchen een target zijn," voorspelt Vanhaezebrouck. "Bij City kun je hem vastzetten, maar dan blijven er zes andere mensen over die het verschil kunnen maken. Bij België kun je zeggen: laat de andere twee middenvelders maar doen, zolang De Bruyne maar niet aan de bal komt."

Vanhaezebrouck gaf verder aan dat hij graag Hans Vanaken in de selectie van Tedesco had gezien, vooral met het oog op mogelijke blessures of vermoeidheid bij De Bruyne. "We hebben wingers in overvloed, maar iemand die in de rol van 8 het spel mee kan verdelen met KDB hebben we op dit moment niet echt", stelde de ex-trainer van KAA Gent

Vanaken, die bij Club Brugge regelmatig dubbele cijfers haalt in zowel goals als assists, zou volgens Vanhaezebrouck een waardevolle aanvulling zijn geweest voor de ploeg. "Vanaken heeft opnieuw dubbele cijfers. Elk jaar tekent hij bijna voor meer dan 10 goals en 10 assists. Die cijfers kunnen wij bij de nationale ploeg goed gebruiken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.