Fans voorspellen EK van Rode Duivels

Fans voorspellen EK van Rode Duivels: ‘Verwachtingen liggen lager dan 2021’

12 juni om 12:44

Het Europees Kampioenschap gaat nu echt van start voor de Rode Duivels. De groep wil hoe dan ook de teleurstelling op het WK niet herhalen en hoopt een knappe prestatie neer te zetten. Dat weerklinkt ook bij de fans. 

Momenteel houdt de discussie over het niet oproepen van een vervanger voor Meunier houdt de gemoederen bezig. Ondanks blessures reizen Jan Vertonghen en Arthur Theate wel mee, maar zij zullen de eerste wedstrijd tegen Slowakije op maandag waarschijnlijk niet halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Ook Youri Tielemans zit in een race tegen de klok om fit te worden. De voorbereiding voor dit EK is door bondscoach Domenico Tedesco en zijn staf zorgvuldig gepland, zonder verrassingen voor het team. De vraag is of de Rode Duivels op het veld zelf ook kunnen verrassen.

De verwachtingen van de fans, zoals blijkt uit de Grote EK-enquête van Het Nieuwsblad, zijn gematigd. Meer dan 2.500 voetballiefhebbers namen deel aan de enquête en de helft van hen denkt dat België de kwartfinale zal bereiken. Dit wordt gezien als een realistisch doel, vooral omdat een ontmoeting met het sterke Frankrijk dan waarschijnlijk is. 

Het is een lager verwachtingspatroon dan bij het vorige EK in 2021, waar 40 procent van de ondervraagden dacht dat België de finale zou halen. Uiteindelijk sneuvelden ze toen in de kwartfinale tegen Italië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.