Duurste selecties op het EK met Rode Duivels?

Duurste selecties op het EK met Rode Duivels? ‘België stuk lager dan favorieten’

12 juni om 13:47
Laatste update: 12 juni om 13:47

Met nog twee dagen te gaan voordat het EK voetbal in Duitsland van start gaat, is de spanning te voelen. Naast gevestigde namen, zullen ook jonge talenten in de schijnwerpers staan. Het Nieuwsblad neemt een kijkje naar alle talenten.

Een opvallende naam is de 16-jarige Lamine Yamal van FC Barcelona, die een marktwaarde van maar liefst 90 miljoen euro heeft en voor Spanje zal uitkomen.

Onder de tieners op het EK behoort ook Arthur Vermeeren tot de waardevolste spelers. Met een marktwaarde van 25 miljoen euro, berekend door Transfermarkt, staat hij op de zevende plaats. De Franse Warren Zaïre-Emery van PSG en de Portugese Joao Neves van Benfica staan respectievelijk op de tweede en derde plaats met 60 miljoen en 55 miljoen euro.

Als het gaat om de totale marktwaarde van de selecties, staan de Rode Duivels op de achtste plaats met een gezamenlijke waarde van 585 miljoen euro. Dit is aanzienlijk minder dan de topfavorieten. Engeland voert de lijst aan met een indrukwekkende marktwaarde van 1,52 miljard euro, gevolgd door Frankrijk en Portugal. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.