Rode Duivels met knappe statistiek op EK

Rode Duivels kunnen knappe statistiek voorleggen op EK: ‘Geen enkel land’

12 juni om 12:15

Sinds de teleurstellende uitschakeling van de Rode Duivels op het WK 2022 in Qatar is er veel veranderd. Domenico Tedesco nam het roer over van Roberto Martinez en onder zijn leiding heeft België geen enkele nederlaag geleden. Hoe zit het met de andere teams op het EK?

RTBF merkt op dat België het enige team van de 24 deelnemers aan het Europees Kampioenschap dat ongeslagen is gebleven in 2023 en 2024. Waren het dan allemaal makke tegenstanders? Neen. België heeft in deze periode tegen enkele sterke tegenstanders gespeeld.

Tegen Duitsland wonnen de Rode Duivels met 2-3, tegen Oostenrijk een 1-1 en 2-3 overwinning, en een gelijkspel tegen Engeland. Met een indrukwekkend record van negen overwinningen en vier gelijke spelen zijn de Rode Duivels het beste presterende team na het WK. 

Andere teams hebben het minder goed gedaan; Hongarije, Zwitserland, Oostenrijk, Roemenië, en Tsjechië hebben elk één keer verloren, terwijl landen als Spanje, Engeland, Portugal, en Frankrijk twee nederlagen hebben geleden.

Aan de andere kant hebben sommige landen meer moeite gehad. Kroatië, Italië, Albanië, Polen, Slowakije en Oekraïne hebben drie keer verloren. Georgië heeft vier nederlagen geleden, terwijl Nederland, Servië, Turkije en Schotland elk vijf keer verloren hebben. Duitsland staat onderaan met zes nederlagen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.