Hein Vanhaezebrouck ziet kansen voor Rode Duivels en voor outsider in poule E

Vanhaezebrouck over kansen Rode Duivels en outsider: ''Voor mij is dat E2''

12 juni om 08:00
Laatste update: 12 juni om 08:13

Hein Vanhaezebrouck is inmiddels geen trainer meer bij KAA Gent. De oefenmeester heeft daardoor tijd voor andere zaken, zoals het EK voorspellen. Vanhaezebrouck sprak nadrukkelijk over de kansen van de Rode Duivels en over een outsider.

Volgens de trainer heeft niemand echt een hoge pet op van de Rode Duivels. ''Volgens mij zal er in het buitenland niemand de Rode Duivels als topfavoriet zien. Laat mij dan maar België nemen als schaduwfavoriet. Het zijn meestal defensief ingestelde ploegen die verrassen, maar laat ons ook maar eens iets uitzonderlijks doen'', vertelde Vanhaezebrouck aan Sporza.

Volgens Vanhaezebrouck heeft de nummer twee uit poule E, de poule waar de Rode Duivels inzitten, een kans om ver te komen. ''Zij komen in de achtste finales tegen de nummer 2 van groep D uit - mogelijk dus Nederland of Oostenrijk. Maar dan vermijd je wel Frankrijk in een kwartfinale. In plaats daarvan kan je Portugal treffen'', aldus de trainer.

De Rode Duivels beginnen het EK op maandag 17 juni tegen Slowakije. Daarnaast bestaat poule E uit Roemenië en Oekraïne.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.