Lorin Parys ziet deadline competitieformat naderen

Deadline competitieformat dichtbij: ''Iedereen weet van vraag naar minder teams''

12 juni om 07:20
Laatste update: 12 juni om 07:34

Op 20 juni is het zover, dan wordt er gestemd over het nieuwe competitieformat tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League. Het nieuwe format zal nog niet komend seizoen ingaan als het doorgaat, maar het seizoen erop. Lorin Parys gaat in op de aankomende deadline.

Sommige veranderingen lijken voldoende draagvlak te hebben. De puntenhalvering tijdens de transitie naar de Play-Offs lijkt weg te gaan vallen aangezien daar een meerderheid voor lijkt te zijn. Daarnaast zal de Jupiler Pro League hoogstwaarschijnlijk uit 16 ploegen bestaan.

Wat nog onzeker is, is hoeveel teams er gaan strijden in de Champions' Play-Offs en de Europe Play-Offs. Bij een tweederdemeerderheid tijdens de stemming zal de verandering van het competitieformat doorgang vinden.

Pary wil nog geen stevige uitspraken doen. ''Iedereen weet dat er een vraag van acht clubs kwam om naar minder ploegen in 1A te gaan. Dat zal het zeker niet worden. Maar wat er volgende week uit de bus zal komen, kan ik niet zeggen. Ik kan er niet op vooruit lopen. Dit is een proces dat we op een hoffelijke manier voeren. Natuurlijk zijn er visies die met elkaar botsen. Sommige clubs willen minder matchen, anderen vinden het prima zoals het nu is. Uiteindelijk zal er altijd een oplossing komen'', aldus Pro League-CEO Parys volgens Het Laatste Nieuws.

Vooral Belgische topclubs zoals Club Brugge, RSC Anderlecht en Union SG zouden de voorkeur hebben voor een nieuw competitieformat vanwege de drukke Europese agenda.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.