Anderlecht verwacht veel van De Ridder:

Anderlecht verwacht veel van De Ridder: "Speelstijl past perfect binnen ons DNA"

11 juni om 22:16
Laatste update: 11 juni om 22:31

RSC Anderlecht blijft werk maken van de toekomst. Eerder deze week mocht de zestienjarige Gorak Ghale al een contract ondertekenen, nu is het de beurt aan leeftijdsgenoot Alexander De Ridder. Het hoofd van de jeugdopleiding, Mikkel Hemmersam, ziet veel potentieel in hem.

De Ridder loopt al sinds zijn negende rond bij Anderlecht. Hij staat te boek als een middenvelder met een groot technisch vermogen en explosieve benen. "Alexander is een middenvelder om in de gaten te houden", geeft Hemmersam nu al aan op de website van RSCA. Onder meer op de Future Cup van Ajax speelde De Ridder zich in de kijker.

Hemmersam heeft hoge verwachtingen. "Zijn drijfveer is zijn enorme winnaarsmentaliteit, en dat in combinatie met een speelstijl die perfect past binnen het DNA van Anderlecht", maakt de baas van Neerpede de fans warm. Al predikt hij uiteraard rust. "We zijn benieuwd wat de komende jaren voor hem in petto hebben."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.