Loodzware kalender Antwerp: "De Roeck is haren kwijt"

Loodzware kalender voor Antwerp in augustus en september: "De Roeck haren kwijt"

11 juni om 23:15

Royal Antwerp FC stelde dinsdag officieel Jonas De Roeck voor aan fans en pers, middels een interview op de eigen kanalen. Op dezelfde dag maakte de Pro League de kalender voor het komende seizoen bekend. Die bracht geen geschenkjes voor de kersverse T1 van The Great Old.

Wie een snelle blik werpt op de kalender van de eerste zeven speeldagen, valt vooral op hoe stevig Antwerp het te verduren zal krijgen. De openingwedstrijd is al een verraderlijke, met een bezoek aan Sporting Charleroi. Daarna krijgt de landskampioen van 2023 pas echt vette kluiven voorgeschoteld. In september en augustus ontmoet het met RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent en Union Saint-Gilloise liefst vier topclubs.

Daar komt dan nog eens een provinciale derby met KV Mechelen bovenop. Tussendoor komt Sint-Truiden, de afgelopen maanden een ware revelatie in de JPL, over de vloer op de Bosuil. Om maar te zeggen: stevige kost! Patrick Goots verwoordt het bij Gazet van Antwerpen als volgt: "Jonas De Roeck is na het zien van de kalender enkele haren kwijtgespeeld". De nieuwe trainer zal de voorbereiding goed kunnen gebruiken om zijn principes zo snel mogelijk in het elftal te slijpen.