UPDATE: 'Kompany is geland in München'

UPDATE: 'Kompany is geland in München, contract ligt al op hem te wachten'

29 mei om 14:08
Laatste update: 29 mei om 14:08

Vincent Kompany wordt de nieuwe coach van Bayern München, zo bevestigde Karl-Heinz Rummenigge, voormalig voorzitter en huidig lid van de raad van commissarissen van de club, tegenover Sky Sport. "Onze sportief directeur heeft voor Kompany gekozen," legde Rummenigge uit. 

Hoewel de officiële aankondiging nog op zich laat wachten, moeten alleen de laatste details nog geregeld worden. Rummenigge is ervan overtuigd dat Kompany uiteindelijk naar de Beierse club zal komen.

De keuze voor Kompany werd mede beïnvloed door Pep Guardiola, voormalig coach van Bayern München. Guardiola, die Kompany als aanvoerder had bij Manchester City en zijn prestaties bij Burnley volgde, sprak zeer positief over de Belg. "Guardiola heeft erg positief over Vincent gesproken. Hij had hem als aanvoerder bij City en volgde hem naar Burnley. Hij heeft ons veel geholpen," aldus Rummenigge.

Guardiola's aanbeveling speelde een cruciale rol in de beslissing van Bayern om Kompany aan te stellen als nieuwe coach. Kompany begon zijn trainerscarrière als hoofdcoach bij RSC Anderlecht en was de afgelopen twee seizoenen trainer van Burnley FC. Ondanks de degradatie van Burnley naar het Championship aan het einde van het seizoen, heeft Kompany indruk gemaakt. 

UPDATE: Volgens sportjournalist Sacha Tavolieri zal Kompany woensdag zijn handtekening zetten onder een contract bij Bayern. Hij zou tekenen tot 2027.

Update 29/5: Kompany is intussen veilig en wel aangekomen in München. Sky-reporter Florian Plettenberg zag zijn vliegtuig landen op de luchthaven. Onze landgenoot is op weg naar het stadion, waar een contract tot medio 2026 voor hem klaar ligt.