"Vanaken laat nu weer zien dat hij de Gouden Schoen moet winnen"

27 mei om 17:16

Club Brugge kroonde zich zondag tot kampioen en deed dat onder het toeziend oog van Noa Lang. De PSV-speler trok richting ons land om zijn ex-ploeg aan het werk te zien. Hij blijft ook wekelijks kijken naar Club Brugge en zag ook hoe Hans Vanaken Blauw-Zwart weer naar de titel leidde.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws geeft Lang duidelijk aan dat hij een enorme fan is van zijn ex-ploegmaat. "Hans is magisch. Hij levert elk jaar. Zelfs wanneer mensen aan hem twijfelen", klinkt het.

Binnenkort staat de verkiezing voor de Profvoetballer van het Jaar op het programma en in januari van 2025 is er de Gouden Schoen. De eindwinnaar is voor Lang duidelijk. "Hans laat ook nu weer zien dat hij straks opnieuw de Gouden Schoen moet winnen", aldus de Nederlander.

De 31-jarige Vanaken pakte met Club Brugge dit seizoen uiteindelijk zijn zesde titel in Brugse loondienst. Nooit eerder deed iemand beter dan Vanaken, die samen met Brandon Mechele nu zes keer de hoofdprijs kon pakken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.