Castagne over verdediging Rode Duivels

“Zou zeggen dat de Rode Duivels bij de zes favorieten horen op EK in Duitsland”

23 mei om 18:27

Met Euro 24 in aantocht, gaf Timothy Castagne zijn inzichten in een interview met RTBF. Hij heeft het over de huidige situatie bij de Rode Duivels en klinkt alvast optimistisch over de kansen van België, ondanks de twijfels van buitenaf. 

"Ik zou zeggen dat we waarschijnlijk bij de top 6 van de favorieten horen”, klinkt het bij de rechtsachter. “We zijn onvoorspelbaar omdat we veel jonge spelers hebben, dus het zal ook afhangen van hoe we ze integreren in de groep en hoe ze presteren," zei Castagne. 

Hij benadrukte dat jonge spelers een verschil kunnen maken, maar dat blessures bij sleutelspelers zoals Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne een grote impact kunnen hebben. Er zijn echter enkele zorgen rondom de verdediging van de Rode Duivels, wat Castagne ook erkent. Hij begrijpt waarom buitenstaanders twijfels hebben, vooral gezien de situatie van spelers zoals Arthur Theate en Jan Vertonghen

"Er zijn misschien een paar twijfels. Arthur Theate, die op links speelt, ook al is dat niet zijn gebruikelijke positie, doet het heel goed”, getuigt Castagne. “Jan Vertonghen is nog steeds erg goed, maar speelt niet meer in de Premier League. Dat creëert misschien twijfels voor de buitenwereld, maar niet voor de ploeg," verklaarde Castagne. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)