'CEO Club Brugge moet vrezen voor een rijverbod’

‘CEO Club Brugge riskeert geldboete en rijverbod nadat hij voorwaarden niet naleeft’

23 mei om 17:59

Bob Madou, de CEO van Club Brugge, riskeert alsnog een geldboete en een rijverbod vanwege een snelheidsovertreding. Dat schrijft Het Nieuwsblad op donderdag. Ondanks een eerdere opschorting van straf door de Leuvense politierechter, heeft Madou de opgelegde verkeerscursus nog niet gevolgd. 

Volgens Het Nieuwsblad hangt hem nu in de Brugse correctionele rechtbank een boete van 400 euro en een rijverbod van vijftien dagen boven het hoofd. De overtreding zou plaatsgevonden hebben in Bekkevoort. Madou werd in de bebouwde kom geflitst terwijl hij 82 kilometer per uur reed. 

Op 16 maart 2022 kreeg hij opschorting van zijn straf op voorwaarde dat hij een cursus zou volgen bij verkeersinstituut. Echter, volgens de krant zou Madou de voorwaarde nog niet nagekomen zijn. ‘Dit leidt tot mogelijke nieuwe sancties’, schrijft Het Nieuwsblad. Madou’s verdediging betoogde echter dat de termijn van drie jaar voor het volgen van de cursus nog niet verlopen is en dat hij nog een jaar de tijd heeft om hieraan te voldoen.

Daarnaast werd aangevoerd dat Madou al negen uur van de cursus had gevolgd voordat hij door ziekte niet kon komen opdagen. Volgens zijn verdediging was hij van plan de cursus begin januari te hervatten, maar zijn nieuwe functie als CEO van Club Brugge en de bijbehorende winterstage verhinderden dit. De rechter zal op 27 juni uitspraak doen over de zaak. Dat schrijft de krant. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.