"Als Anderlecht het haalt, zal het niet met een schoonheidsprijs zijn"

14 mei om 12:29

Anderlecht staat opnieuw aan kop in de Jupiler Pro League. Zondag kan het al kampioen spelen tegen Club Brugge, maar volgens Peter Vandenbempt is paars-wit geen titelfavoriet.

"Ik vind niet dat Anderlecht nu de grote favoriet is voor de titel, eerlijk gezegd", klinkt het bij Sporza. "Ze hebben inderdaad het lichte voordeel omdat Anderlecht thuis speelt en zelfs zondag eigenlijk niet hoeft te winnen. Gelijkspelen betekent dat ze hun voordeel behouden tegenover Club Brugge en Union, ongeacht wat Union eerder op de dag doet op het veld van Cercle Brugge."

Vandenbempt verwacht zondag sowieso een lastige partij. "En wat Anderlecht zeker kan als de beste is afzien, strijden, standhouden. Als ze het straks halen dan zal het niet met een schoonheidsprijs zijn, maar ik kan me voorstellen dat ze daar op Neerpede op dit moment geen al te groot probleem van maken."

Voor Anderlecht zou het de eerste landstitel zijn sinds de overname door Marc Coucke. De laatste titel dateert van 2017, toen nog met coach René Weiler aan het roer.