Vanaken baalt als een stekker: “Soms wordt penalty gegeven, soms niet”

Vanaken baalt als een stekker: “Soms wordt penalty gegeven, soms niet”

8 mei - 22:02
7

Club Brugge is uitgeschakeld na het 1-1 gelijkspel in het Jan Breydelstadion tegen Fiorentina. De Italianen wonnen de heenwedstrijd met 3-2. Hans Vanaken baalt als een stekker en sprak met Het Laatste Nieuws.

Vanaken was in de slotfase nog dicht bij de 2-1. “Er kwam nog een goede redding aan te pas. In de tweede helft hebben we de bal te weinig bij ons kunnen houden. Over de twee matchen heen moeten heeft Fiorentina de finaleplek zeker verdiend.”

De kapitein vond het een lichte strafschop. “Het is zuur dat we dit na 80 minuten nog weggeven op een penalty. Soms wordt die wel gegeven, soms niet. We zijn uiteraard ontgoocheld, want in de verlengingen zat alles er nog in. Het is een ontgoochelende avond, maar we hebben nog alles om voor te spelen in de competitie.”

Club Brugge zit even in zak en as, weet Vanaken. “We gaan dit nu verwerken. Als je in de halve finale zit, wil je natuurlijk in die finale geraken, maar we mogen heel fier zijn op ons parcours. Nu komt de focus volledig op de competitie te liggen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.