Nog geen titel voor Anderlecht, Union wint spannende partij tegen Cercle Brugge

19 mei om 15:31
Laatste update: 19 mei om 15:50

RSC Anderlecht zal zondag dan toch geen eventuele titel kunnen vieren. Het moest daarvoor hopen op puntenverlies van Union, maar hun stadsrivalen haalden het toch van Cercle Brugge. Het werd 1-2 voor de Brusselaars.

Wie Cercle en Union zegt, zegt ook meteen veel duels en intensief voetbal. Beide ploegen toonden dat meteen in de wedstrijd en maakten er een bijzonder potige partij van. Union had het knap lastig tegen de Bruggelingen en kon het eigen spel maar moeilijk tonen tegen Cercle.

De eerste kansen waren aanvankelijk ook voor de thuisploeg, maar de grootste kans was toch voor Amoura. De snelle spits van Union stond oog in oog met Warleson en besloot uiteindelijk onbegrijpelijk ver naast. Scoren deed hij niet, maar voor assists zorgen kon hij wel. Na een knappe actie bediende hij even later Nilsson, die de bal voorbij Warleson kreeg en er 0-1 van maakte.

Slecht nieuws voor RSC Anderlecht, al moest het niet lang treuren. Even later scoorde Augusto een gelijkmaker, die aanvankelijk werd afgekeurd, maar door een goede VAR-interventie toch door mocht gaan. 1-1 bij de rust.

We kregen in het begin van de tweede helft een beter Union te zien, dat flink wat kansen bij elkaar wist te voetballen én uiteindelijk ook werd beloond. Een goede aanval over verschillende stationnetjes kwam tot bij Castro-Montes. De flankspeler bleef ijzig kalm en de 1-2 stond op het scorebord.

Het kreeg daarop zelfs nog een kans op de 1-3, maar zowel Puertas als Amoura vonden die verlossende treffer niet. Het bleef daardoor ook bijzonder spannend, met een Cercle dat vol voor de gelijkmaker ging. Tien minuten voor tijd kreeg Denkey uiteindelijk nog dé kans op de gelijkmaker. Sykes greep echter goed in en de 1-2 bleef staan.

Door die uitslag voert Union weer de druk op en kan RSC Anderlecht zich alleszins niet verzekeren van de titel tegen Club Brugge. Pas op de slotspeeldag zullen we de nieuwe kampioen van het land kennen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.