Burgess uit zich hard over arbitrage bij matchen Union, Genk en Anderlecht

Burgess: “Arbitrage JPL meer ontzag voor Vertonghen? Trapt na, krijgt waarschuwing”

1 mei om 14:27

Christian Burgess, de centrale verdediger van Union SG, vindt dat de arbitrage in de Jupiler Pro League niet consequent genoeg is. Burgess geeft een aantal voorbeelden en geeft aan dat Jan Vertonghen, de kapitein van RSC Anderlecht, een voorkeursbehandeling geniet.

Burgess geeft als voorbeeld de situatie aan het einde van de match tussen KRC Genk en Union SG, waarvoor Burgess een rode kaart kreeg. Burgess gooide destijds de bal tegen Arokodare aan. “Bij een inworp moet de tegenstander twee meter afstand bewaren. Dat deed Arokodare niet. Moet ik dan wachten en kostbare tijd verliezen”, citeert HUMO Burgess.

Deze situatie tijdens Genk – Union deed Burgess denken aan een moment tijdens de match tussen Genk en Anderlecht. “Trouwens, in Genk-Anderlecht heeft Anders Dreyer de bal bij een vrijschop bewust tegen een speler van Genk getrapt die niet op 9 meter afstand stond. Die speler ging tegen de grond. Wat deed de scheidsrechter? Niets. Waar trek je de lijn dan”, aldus Burgess.

Burgess sluit af door Rode Duivel Jan Vertonghen als een ander voorbeeld van het inconsequente optreden van de arbitrage in de Jupiler Pro League te geven. “Heb je als scheidsrechter meer ontzag voor Jan Vertonghen, de Belgische recordinternational? Tegen Racing Genk trapt hij na, maar hij komt weg met een waarschuwing”, besluit Burgess.