Burgess over Club Brugge tegen Union: “Heb me nog ingehouden”

Burgess over goal van Club Brugge tegen Union: “Heb me nog ingehouden”

1 mei om 12:42

Christian Burgess laat geen spaan heel van de vermeende bevoordeling van grote ploegen, vooral Club Brugge, door scheidsrechterlijke beslissingen. In een interview met HUMO laat de Britse verdediger zijn ongezouten mening horen over deze kwestie. 

Na de nederlaag tegen Club Brugge werd hij door de voetbalbond berispt voor zijn uitspraken. "Na een wedstrijd wil je zoveel zeggen. Maar het mag niet”, klinkt het. “Ik heb me nog ingehouden, en toch heb ik een waarschuwing gekregen. Wat moet het dan zijn als ik écht zeg wat ik denk?", vraagt hij zich af.

Burgess wijst op specifieke situaties, zoals de omstreden goal van Vetlesen tegen Union, die in zijn ogen onterecht werd goedgekeurd. Hij vergelijkt dit met soortgelijke gevallen in andere competities waar de beslissing anders uitviel. 

"In de Bundesliga heeft zich een vergelijkbare fase voorgedaan bij Wolfsburg, en daar is de goal afgekeurd. De speler die had 'gescoord', kreeg zelfs een gele kaart," merkt Burgess op.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.