Beerschot voorlopig leider na spanning in 1-2 zege tegen Seraing

11 november 2023 om 19:57

Beerschot sleepte uiteindelijk drie punten in een uitdagende wedstrijd in Seraing over de lijn. Doelpunten van Reyners en Nzita compenseerden de controversiële beslissingen van scheidsrechter Pirard. De Mannekes behaalden een 1-2 overwinning, waarmee ze hun vijfde opeenvolgende uitzege behaalden.

Coach Wieland, die niet graag zijn team roteert, moest desondanks twee gedwongen wissels maken voor de wedstrijd tegen Seraing. Ondanks deze uitdagingen slaagde Beerschot erin om met Alhassan en Weymans de nodige aanpassingen te maken.

Binnen tien minuten werden aan beide zijden vervangingen doorgevoerd, waarbij Solheid en Alhassan geblesseerd raakten. Kort daarna profiteerde Reyners van een fout van Cachbach en zette Beerschot vroeg op voorsprong met 0-1.

In de tweede helft vergrootte Nzita de voorsprong tot 0-2 met een ongedekte kopbal. Seraing kreeg echter een omstreden strafschop, benut door Segbe, waardoor de spanning terugkeerde met 1-2. Ondanks kansen aan beide zijden eindigde de wedstrijd in het voordeel van Beerschot, die hun vijfde opeenvolgende uitoverwinning behaalden, ondanks enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter.