Beerschot neemt revanche tegen Club NXT

Beerschot neemt met 10 beren revanche tegen Club NXT in CPL

5 november 2023 om 22:26

Beerschot heeft op bezoek bij Club NXT met 0-2 gewonnen. In de Croky Cup ging Beerschot nog met 0-6 onderuit tegen Club Brugge, de ploeg nam revanche tegen Club NXT. Beerschot kreeg in de 23e minuut een rode kaart maar wist uiteindelijk toch nog te winnen. Voor Beerschot kwamen Simion Michez en Tom Reyners tot scoren.

Beerschot en Club NXT kwamen in de beginfase van de match niet tot scoren, in de 23e minuut ging Victor Barbera achter een diepe bal aan, maar hij werd geblokkeerd door doelman Davor Matijas. Er werd duidelijk een overtreding gemaakt, maar er stonden nog andere verdedigers klaar, toch kreeg Matijas een rode kaart gepresenteerd.

Beerschot protesteerde hevig, maar moest met 10 beren verder tegen Club NXT. Uiteindelijk bleek dit geen probleem voor Beerschot, de ploeg had met zijn tienen nog steeds het meeste balbezit en kwam tot de meeste kansen.

In de 78e minuut werd Beerschot hiervoor beloond, Michez bracht de tien van Beerschot op voorsprong. Club NXT kon over bijna de gehele wedstrijd geen gebruik maken van het overwicht in spelers en in de 93e minuut maakte Beerschot via Tom Reyners de 0-2. Beerschot won opnieuw en heeft nog steeds de minste verliespunten in de Challenger Pro League.