De Roeck reageert na Anderlecht - Westerlo

De Roeck na Anderlecht – Westerlo: “Verliezen was een grote ontgoocheling geweest”

9 april 2023 om 19:00

Jonas De Roeck, de hoofdtrainer van KVC Westerlo, reageert op het 0-0 gelijkspel tegen RSC Anderlecht. Beide ploegen wisten niet te scoren en volgens De Roeck had er voor Westerlo meer in gezeten op bezoek in het Lotto Park.

De Roeck vertelt dat zijn ploeg de meeste kansen heeft gecreeerd en dat Westerlo het Anderlecht erg moeilijk heeft gemaakt. “De jongens hebben het plan heel goed uitgevoerd, met veel overgave en hoge intensiteit”, citeert Sporza De Roeck.

De Roeck is positief over het geleverde werk van Westerlo en vertelt verder dat zijn team volgens hem de wedstrijd grotendeels onder controle had. "We hebben in de slotfase de kansen op de 0-1 gehad, maar als je die niet afmaakt, dan krijgt je soms nog het deksel op de neus. Een gelijkspel is zeker verdiend, al zat er op basis van de kansen misschien meer in", vertelt De Roeck.

De Roeck kan zich vinden in het gelijke spel, toch kon de wedstrijd beide kanten op vallen. De Roeck vertelt dat hij zich absoluut niet had kunnen vinden in een verliespartij tegen Anderlecht. “Dat zou heel onverdiend geweest zijn dan was de ontgoocheling heel groot geweest”, besluit De Roeck.

Door het gelijkspel blijft Westerlo in de race voor de European Play-Offs. Westerlo staat nu op de zevende plaats in de Jupiler Pro League. Westerlo zal deze plek koste wat kost vast willen houden en heeft nog twee wedstrijden om dit te realiseren. Club Brugge en Seraing United zijn de laatste twee tegenstanders.