Anderlecht en Westerlo spelen gelijk

Verbruggen en de lat redden punt voor Anderlecht bij slotoffensief Westerlo

9 april 2023 om 15:20
Laatste update: 9 april 2023 om 15:37

Het duel om een plekje in de top acht van de stand heeft geen winnaar kunnen opleveren. De partij tussen RSC Anderlecht en KVC Westerlo kende enkel in het slot echt grote kansen, maar geen doelpunten. Het bleef 0-0, waar paars-wit Bart Verbruggen voor mocht bedanken.

In het duel om de top acht stonden met RSC Anderlecht en KVC Westerlo twee ploegen tegenover elkaar die nog aanspraak maakten op deelname aan de Europe Play-Offs, maar wel elk punt goed konden gebruiken. Het beloofde dus een pittige partij te worden, wat ook meteen het geval was.

De twee ploegen gingen vol voor dat vroege doelpunt en kwamen aanvallend voor de dag. Het balbezit was wel voor thuisploeg Anderlecht, dat er echter niet echt grote kansen uit wist te puren. Westerlo creëerde uiteindelijk nog wel de meeste kansen in de evenwichtige partij, al werd ook Bart Verbruggen nooit echt stevig aan het werk gezet.

De beste kans in de eerste helft was uiteindelijk voor Benito Raman, die met een goed schot Bolat wel wist te passeren, maar naast het doel schoot. Tot de rust bleef het dan ook 0-0.

Een doelpunt viel er niet en na meer dan een uur voetballen stond het ook nog steeds 0-0. Beide ploegen stonden achterin goed geposteerd en leken niet meteen een doelpunt te gaan slikken. Voor de spitsen van beide ploegen was het moeilijk om zich te tonen.

Halfweg de eerste helft greep Jonas De Roeck dan ook in en haalde hij Nacer Chadli van het veld, die werd vervangen door Igor Vetokele. Ook Riemer greep in en bracht Islam Slimani, die op luid gejuich werd onthaald door het publiek, op het veld.

Het waren echter niet de aanvallers, maar wel Vertonghen, Van den Keybus en Van Eenoo die nog voor gevaar konden zorgen. Onder meer door een bijzonder sterk keepende Bart Verbruggen werd er echter niet meer gescoord en bleef het 0-0. Door die stand blijft Anderlecht steken op een negende plek, terwijl Westerlo op de zevende plaats staat.