Vermoedelijke XI Club Brugge en RSC Anderlecht: wissels bij beide teams

Vandaag om 09:00

Super Sunday staat op het programma in ons land en wordt afgetrapt met de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. De strijd tussen de twee aartsrivalen, waarin ook enkele wissels lijken te gaan gebeuren.

Na de nederlaag tegen AC Milan in de Champions League zal Nicky Hayen ondanks het verlies wel niet helemaal ontevreden geweest zijn. Vermoedelijk gaat hij dus ook niet al te veel wisselen en enkel voorin kiezen voor wat meer ervaring.

Zo krijgt Andreas Skov Olsen de voorkeur op Chemsdine Talbi. Verder staat er voorin nog een groot vraagteken achter de naam van de spits. Gustaf Nilsson kon de laatste dagen wel opnieuw trainen, maar staat vermoedelijk nog niet meteen in de basis. Ferran Jutgla krijgt de voorkeur, waardoor de boomlange Zweed enkel zal invallen (wanneer nodig).

Raphael Onyedika krijgt ondanks zijn rode kaart wel opnieuw een basisplek en ook het viertal Seys, Ordonez, Mechele, De Cuyper begint zoals wel vaker dit seizoen aan de partij.

Vermoedelijke opstelling Club Brugge: Mignolet; Seys, Ordonez, Mechele, De Cuyper; Onyedika, Jashari, Vanaken; Skov Olsen, Jutgla, Tzolis

Bij RSC Anderlecht koos David Hubert tegen Ludogorets voor heel wat verrassende namen en kregen flink wat pionnen ook rust. Onder meer geen Killian Sardella, Yari Verschaeren, Kasper Dolberg en Samuel Edozie in de basis. Zij krijgen nu wél een basisplek van Hubert.

Opvallend, Mats Rits wordt niet in de basis verwacht bij paars-wit. Door de terugkeer van Zanka in de ploeg kan Leander Dendoncker een rijtje naar voren schuiven en op het middenveld Hans Vanaken schaduwen. Rits zal daardoor niet in de basis beginnen tegen zijn ex-ploeg, waarmee hij vier keer Belgisch kampioen werd.

Verder krijgt ook Ludwig Augstinsson opnieuw een basisplek en zal ook Anders Dreyer na de partij tegen Ludogorets opnieuw de kans krijgen om zich te bewijzen.

Vermoedelijke opstelling RSC Anderlecht: Coosemans; Sardella, Simic, Zanka, Augustinsson; Dendoncker, Verschaeren, Stroeykens; Dreyer, Dolberg, Edozie

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.