Barcelona haalt hard uit in El Clásico tegen Real Madrid

Barcelona haalt hard uit in El Clásico: Real slikt vier tegentreffers in Bernabeu

26 oktober om 23:02

FC Barcelona heeft zaterdag een dreun uitgedeeld aan Real Madrid. De Catalanen wonnen in het hol van de leeuw met liefst 0-4. Robert Lewandowski scoorde twee keer. Thibaut Courtois was geblesseerd en stond daarom niet in het doel bij de Koninklijke.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen voor El Clásico. Real Madrid kon op gelijke hoogte komen, terwijl Barça het gat kon vergroten tot zes punten. Het meeste gevaar kwam in de openingsfase van de Koninklijke. Vooral Kylian Mbappé toonde zich, maar hij werd keer op keer succesvol buitenspel gezet door de Catalaanse defensie. Na 22 minuten kreeg ook Vinícius een grote kans. De Braziliaan mikte echter naast. Dat tot onvrede van Mbappé, die de bal had willen hebben.

De Franse aanvaller stak na ruim een halfuur alsnog zijn handen in de lucht. Hij dacht de score te openen op aangeven van Lucas Vázquez, maar bleek weer buitenspel te staan. In het restant van de eerste helft hielden de aartsrivalen elkaar aardig in bedwang.

Barça-coach Hansi Flick besloot meteen na rust Frenkie de Jong te brengen voor Fermín López. Met de Nederlandse middenvelder, die meteen de aanvoerdersband kreeg, kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Na 54 minuten was het raak. Marc Casadó stuurde Lewandowski diep met een knappe pass en de Pool verschalkte Andriy Lunin. Twee minuten later was het alweer raak. De Jong stuurde Alejandro Balde weg en de linksback gaf voor op Lewandowski, die raak kopte.

Barcelona zat plots op rozen in het Estadio Santiago Bernabéu. Het had al snel nóg mooier kunnen worden voor de bezoekers en Lewandowski in het bijzonder. De 36-jarige spits had op aangeven van Raphinha de 0-3 op de voet, maar raakte de paal. Vervolgens schoot hij ook in kansrijke positie over.

Dat Real Madrid er niet in slaagde om wat terug te doen was ook te danken aan Iñaki Peña. De doelman hield onder meer Mbappé knap van scoren af, waarna Lamine Yamal de 0-3 maakte door de bal in het dak van het doel te schieten. Dankzij een lobje van Raphinha werd het zelfs 0-4.