Riemer reageert op Anderlecht - Westerlo

Riemer na Anderlecht - Westerlo: “Vandaag alles gegeven, maar vergaten te scoren”

9 april 2023 om 18:30

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, reageert op het gelijkspel tegen KVC Westerlo. Beide ploegen hielden elkaar op het scorebord de hele wedstrijd in evenwicht en de wedstrijd in het Lotto Park eindigde in 0-0.

Riemer is positief over het optreden van Anderlecht, maar baalt ervan dat er niet meer in had gezeten. "Ik denk dat we in veel opzichten een goede wedstrijd hebben gespeeld. Wat ontbrak was meer kansen creëren, wat het moeilijkste is in voetbal”, citeert RTBF Riemer.

Riemer vindt dat Westerlo erg verdedigend speelde tegen Anderlecht, maar hij heeft daar wel begrip voor. “Westerlo kwam hier voor een punt, ze trokken zich terug en wilden niet veel doen, wat gezien hun klassement begrijpelijk is”, vertelt Riemer.

Riemer blijft positief over de manier waarop Anderlecht voor de dag kwam. "We hebben misschien een beetje geleden, maar over het algemeen zag ik een team dat alles gaf wat het had, die pushte, pushte,... maar niet scoorde. Het lukte vandaag niet om dat doelpunt te maken”, besluit Riemer.

Door het gelijkspel blijft Anderlecht kans maken op de European Play-Offs. De ploeg staat nog steeds op de negende plaats in de Jupiler Pro League. Concurrent Cercle Brugge wist zondag geen punten te pakken tegen Royal Antwerp FC en blijft op de tiende plaats staan. Nummer acht Charleroi staat op de achtste plaats met één punt meer en een wedstrijd minder gespeeld.