Anderlecht sluit voorbereiding overtuigend af met knappe winst tegen Lyon

16 juli 2022 om 21:46
Laatste update: 16 juli 2022 om 21:50

RSC Anderlecht heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een goed gevoel kunnen afsluiten. Het paars-wit van Felice Mazzu wist te overtuigen tegen het Franse Olympique Lyon en won met 3-0.

Na de nederlaag van het 'B Team' eerder op zaterdag had het andere elftal voor eigen publiek nog iets goed te maken tegen Lyon. Dat werd al snel duidelijk. De Brusselaars gingen vol in de aanval en werden dan ook snel beloond.

Een corner van Adrien Trebel – die opnieuw aan de partij begon – raakte niet weg uit het strafschopgebied en kwam uiteindelijk tot bij Lior Refaelov. Die twijfelde niet en maakte er 1-0 van. Voor de Brusselaars een vroege voorsprong, die het niet uit handen gaf. Bij de rust stond het nog steeds 1-0.

Ook na de pauze had Lyon het moeilijk om Anderlecht onder bedwang te houden. De Brusselaars bleven baas en gingen fel op zoek naar dat tweede doelpunt. Lyon wist wel wat kansen te creëren, maar de grootste mogelijkheden waren toch voor de thuisploeg.

Uiteindelijk kregen de Anderlecht-fans dat doelpunt toch te zien. Op het uur kwam een hoekschop van Refaelov op het hoofd van nieuweling Esposito terecht, die de bal knap in doel kopte. 2-0 voor paars-wit.

Voor Lyon was het vet helemaal van de soep en de Fransen kwam niet meer tot bij het doel van Van Crombrugge. Tien minuten voor tijd kregen nog enkele tieners de kans om zich te tonen, maar zij konden niet voor een comeback zorgen. Even later was het helemaal boeken toe. Na een knappe actie van Yari Verschaeren kwam de bal tot bij Francis Amuzu. Die was zijn tegenstrever te snel af en kon met een gelukje nog de 3-0 scoren. Tevens ook de eindstand.