Vanhaezebrouck hecht weinig belang aan Supercup: “Het is een vriendenmatch”

15 juli 2022 om 16:22

KAA Gent neemt het in de Supercup op tegen Club Brugge. Coach Hein Vanhaezebrouck hecht echter weinig belang aan de prijs.

“Het is een vriendenmatch”, steekt Vanhaezebrouck van wal. “Het zijn de Brugse Metten. De coach van KAA Gent loopt aldus niet warm voor de eerste officiële match van het seizoen. “We kunnen ermee lachen. Maar laat ons eerlijk zijn: de Supercup wordt in België niet serieus genomen. Alleen al het feit dat je niet speelt op neutraal terrein, zegt genoeg.”

HVH snapt ook niets van de regelgeving. “Stanley Nsoki is na zijn rode kaart drie weken geschorst, maar alleen voor vriendenmatchen én de Supercup. Hein Vanhaezebrouck, die één week schorsing kreeg, is dan weer niet geschorst voor de Supercup. Begrijpen wie begrijpen kan. De ene is geschorst voor vriendenmatchen en de Supercup, de andere voor officiële matchen. Dit krijg je niet uitgelegd aan het grote publiek.”

De coach is ook niet blij met de aanpak. “De Supercup is een vriendenmatch, niets meer. Kijk, we gaan ons best doen. Je speelt voor een trofee en er is zelfs een grote viering achteraf. Maar dat druist volledig in tegen de manier waarop deze match wordt aangepakt. Het is betreurenswaardig. Je zou er toch iéts mee kunnen doen, hé.”

De Supercup is niet veel waard volgens HVH. “Het is een mooie affiche waar je iets speciaals rond kan bouwen om de trofee op te waarderen. Daar heeft men blijkbaar geen nood aan. Iedereen probeert daar iets belangrijks van te maken. Ook jullie, de pers. Maar de voetbalinstanties volgen daar niet in”, citeert Het Laatste Nieuws.