Antwerp blijft sukkelen, Union pakt eerste broodnodige overwinning

25 april - 22:23 Laatste update: 22:25
46

Union SG weet dan toch weer wat winnen is. Het heeft er lang op gewacht, maar heeft op bezoek bij Royal Antwerp FC toch nog eens een driepunter kunnen pakken (0-3). Broodnodig in de strijd om de titel, waardoor het ook in de nek van RSC Anderlecht en Club Brugge blijft hijgen.

Beide teams wisten in die eerste helft niet meteen voor veel mooi voetbal te zorgen. Er ontbrak schwung en drive. Het tempo was te traag, er ontbrak durf, creativiteit en de kansen kwamen er maar niet. Doelman Lammens hoefde slechts één schot van Rasmussen voor rust te pareren, een afwijking. Aan de andere kant bleef Moris werkloos. Het was hopen op beterschap in de tweede helft en enkele doelpunten. En die kregen we ook.

In de tweede helft toonden de Brusselaars meer scherpte en snelheid en waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg. Dat werd ook beloond met een bijzonder knap doelpunt van Cameron Puertas, die Lammens (toch iets te makkelijk) wist te verschalken en er 0-1 van maakte. Het doelpunt gaf hen vleugels en veranderde de dynamiek volledig.

Tien minuten na de openingstreffer werd Amoura diep gestuurd door Puertas. De Algerijn was sneller dan Alderweireld en rondde koelbloedig af. Antwerp had geen antwoord klaar en bleef bijzonder zwak voetballen. Het ontbrak The Great Old duidelijk aan creativiteit. Anthony Moris werd amper tot niet aan het werk gezet.

De overwinning van Union kwam niet meer in gevaar en werd zelfs helemaal zeker toen Puertas na een knappe individuele actie uiteindelijk nog voor de 0-3 eindstand kon zorgen. De eerste overwinning van Union, dat dus nog helemaal niet is uitgeteld in de titelstrijd.