Club Brugge wint bij Antwerp en zet Anderlecht en Union onder druk

5 mei - 15:27 Laatste update: 15:51
245

Club Brugge staat (voorlopig) weer aan de leiding van de Jupiler Pro League. Zondag won het in de Champions' Play-Offs met 1-2 van Royal Antwerp FC. RSC Anderlecht en Union zijn nu aan zet.

Na de halve finale van de Conference League in Fiorentina op donderdag moest Club Brugge zondag weer vol aan de bak. Het ging op bezoek bij Antwerp. Hayen gooide zijn ploeg serieus door elkaar en bracht onder meer Mignolet weer aan de aftrap. Jackers was geblesseerd. Voor The Great Old verlopen de Play-Offs niet zoals eerst gehoopt, maar voor de komst van Blauw-Zwart was Antwerp wel scherp. Dat was al na drie seconden duidelijk. Janssen pakte de snelste gele kaart ooit in de Jupiler Pro League.

De openingsfase op de Bosuil was intens, maar na tien minuten zakte de partij al in elkaar. Beide ploegen leverden vooral veel strijd. Goed voetbal was er voor de rust amper bij. We zagen waren wel een paar kansjes, maar de 0-0 ruststand was eigenlijk niet meer dan logisch. Voor de rust verloor Club Brugge Meijer. De Nederlander verliet geblesseerd het veld.

Pech voor Alderweireld
Door het uivallen van Meijer verschoof De Cuyper naar de linkerkant. Dat had grote gevolgen meteen na de rust. De Cuyper gaf immers de bal voor doel, maar door Alderweireld leverde de voorzet een doelpunt op, 0-1. Na de openingsgoal had Club Brugge de controle en toen Skov Olsen de 0-2 op het bord schoot leek de match beslist.

Door een strafschop na een fout van Ordonez kon Antwerp toch weer de aansluiting vinden. Balikwisha zette de penalty om. Nadien had Antwerp nog 20 minuteom de gelijkmaker te scoren, maar het vond geen gaatje. In het slot van de partij claimde het nog tevergeefs een tweede strafschop.

Club Brugge Europa in
Dankzij de zege telt Club Brugge nu een voorsprong van drie punten op Anderlecht. Union volgt op vier punten. De twee Brusselse clubs spelen zondag nog tegen elkaar in het Dudenpark. Ondertussen is Club Brugge nu al zeker van een Europees ticket.