Archie Brown over winnende doelpunt voor KAA Gent

Matchwinner Brown verbaasde zichzelf: "Gebruik rechtervoet enkel om op te steunen"

Vandaag om 07:47

Archie Brown bezorgde KAA Gent donderdagavond met een treffer in de toegevoegde tijd toch nog de zege tegen het Noorse Molde FK. De Engelsman reageerde na afloop dan ook zeer opgetogen.

Brown had sinds zijn komst naar Gent nog niet gescoord en koos dus een bijzonder goed moment voor zijn eerste. “Een geweldig gevoel”, reageert Brown op de website van de Buffalo’s. “Ik ben er zeer gelukkig mee. Dat doelpunt geeft me vertrouwen. En dan nog met mijn rechter, een voet die ik normaal enkel gebruik om op te steunen.”

De vleugelverdediger kneep hem nog wel even toen hij de beelden van zijn eigen goal terugzag. “Stel u voor dat ze die goal bestempelen als eigen doelpunt”, maar Brown raakte er niet door uit zijn humeur. 

De match op zich was niet fraai, zo had de Engelsman 70 minuten lang vanop de bank gezien. “Om eerlijk te zijn was het wel een schrale wedstrijd waarin beide ploegen aanspraak konden maken op de winst. Als je tot het einde er echter in gelooft, is zo’n winning goals een mooie beloning.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.