Vrancken ziet goed leermoment voor KAA Gent: "Opdracht toch volbracht"

24 oktober om 22:15

Het werd nog stevig zwoegen voor KAA Gent, maar in eigen huis wist het donderdag in extremis na een laat doelpunt van Archie Brown te winnen van Molde FK. Het werd 2-1 voor de Buffalo's van Wouter Vrancken, die zag dat Gent het lang niet makkelijk had.

Voor de coach van Gent was het wel duidelijk dat Gent aanvankelijk baas was tegen Molde en dat het die voorsprong dan ook verdiende. "Ik vind dat we de eerste helft heel goed waren. We gaven geen kans weg", aldus de coach van Gent bij Sporza.

In de tweede helft liep het echter anders af voor de Buffalo's, die het een pak moeilijker kregen. "Dat verloren we een beetje in de tweede helft. We ondergingen het spel, dat was niet nodig. Dus is de les dat je de goede lijn moet doortrekken. Waaraan het ligt? Dat is dé vraag, natuurlijk. Je hebt al veel gegeven, waardoor er ruimtes komen", geeft de trainer aan.

Toch wil Vrancken na de 2-1 overwinning toch vooral het positieve onthouden. "Als je drie punten thuishoudt, is de opdracht altijd volbracht. Uit de eerste periode moet je vertrouwen tanken, uit de tweede dan weer lessen trekken", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.