David Hubert heeft dubbel gevoel na zege RSC Anderlecht tegen Ludogorets

Dubbel gevoel bij Hubert na zege: "Als je laks wordt, kom je in de problemen"

Vandaag om 07:00

David Hubert haalde donderdagavond opgelucht adem na de match van RSC Anderlecht tegen de Bulgaren van Ludogorets. De coach stond na afloop toch met een dubbel gevoel.

Het uiteindelijke resultaat, de 2-0 winst, kon hem zeer bekoren, maar de manier waarop baarde Hubert toch zorgen. “Ik ben heel tevreden met het resultaat, maar iets minder met de ontwikkelingen in de wedstrijd, zeker na de 1-0”, zo wordt de paars-wit-trainer geciteerd bij Het Nieuwsblad

Al na een half uur spelen kwamen de Bulgaren met tien te staan, maar pas diep in de tweede helft brak Samuel Edozie de ban voor Anderlecht. “Tegen tien man scoren is niet makkelijk”, klonk het van Hubert, die zijn ploeg daarna zag terugvallen. “We hadden na die openingsgoal druk naar voor moeten blijven zetten en doorgaan op ons elan. Maar we stopten met spelen.”

Hubert begreep de reactie van zijn ploeg, maar daardoor zat hij wel met de nodige nervositeit op de bank in de slotfase. “Het is misschien een natuurlijke reactie omdat je denkt: het moeilijkste is nu gebeurd, met tien man zullen ze wel niet terugkomen, maar als je iets te passief en laks wordt, dan kun je in de problemen komen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.