VP Rapport na 2-0 zege van RSC Anderlecht tegen Ludogorets Razgrad

VP Rapport: Dendoncker primus, nieuwe kansen niet altijd gegrepen

24 oktober om 23:48

RSC Anderlecht won donderdag in de Europa League met 2-0 van Ludogorets Razgrad. VoetbalPrimeur.be geeft de spelers van paars-wit nog een rapportcijfer mee na de zege. 

Colin Coosemans – 6
De doelman zag de Bulgaren in de eerste minuten twee keer opduiken voor hem, maar zag ze daarna vooral vanop afstand. Moest weinig werk opknappen en hield de nul mede door een scherpe VAR.

Thomas Foket – 5,5
Kreeg nog eens een basisplaats, maar kon niet overtuigen. Had één goede voorzet in de eerste helft, waarna Vazquez op de doelman kopte. Foket kwam te vaak naar binnen en te veel afval in zijn spel. Pakte ook een overbodige gele kaart.

Jan-Carlo Simic – 6
Keerde na zijn schorsing in de competitie terug in de partij. Speelde een vrij onopvallende partij, maar gaf vlak voor tijd de bal weg waarna de Bulgaren uiteindelijk scoorden. Gelukkig voor Anderlecht was er de VAR.

Leander Dendoncker – 7,5
Toonde zich de leider van de ploeg. Had alles onder controle. Zolang Vertonghen niet terug is, lijkt Dendoncker achteraan nodig bij Anderlecht.

Ludwig Augustinsson – 6
Verdween door een hersenschudding uit de ploeg. Voor de Zweed was het zijn eerste basisplaats sinds medio september. Zocht logischerwijs nog naar zijn beste vorm.

Mats Rits – 6
Door de vroege rode kaart van de Bulgaren had Anderlecht het overwicht en moest Rits minder gaten dichtlopen.

Majeed Ashimeru – 6
Nog een speler die een kans kreeg om zich nog eens vanaf de eerste minuut mocht bewijzen. Kon zijn stempel op het middenveld moeilijk drukken. Werd na een uur vervangen.

Tristan Degreef – 6,5
De gevaarlijkste man van Anderlecht voor de rust. Na een elleboogstoot richting Degreef moest de tegenstander verder met tien man. Moest in de tweede helft plaatsnemen op de bank.

Mario Stroeykens – 6
Aan inzet geen gebrek bij de nummer tien van Anderlecht, maar Stroeykens speelde verre van zijn beste match van de laatste weken. Op het uur kwam Verschaeren in zijn plaats.

Anders Dreyer – 6
De buitenspeler heeft nog altijd niet zijn niveau van vorig seizoen te pakken. Ook tegen de Bulgaren was het veel strijden tegen zichzelf, maar kon in het absolute slot wel nog eens scoren. Goed voor het vertrouwen.

Luis Vázquez – 5,5
Begon net zoals tegen Real Sociedad in de basis. Kreeg in de eerste helft een grote kopkans, maar geraakte niet voorbij de doelman. Vazquez had het lang moeilijk om zich te manifesteren.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.