United-fans in elkaar geslagen in Istanbul: 'Omsingeld door vijftig man'

United-fans in elkaar geslagen in Istanbul: 'Omsingeld door vijftig man'

Vandaag om 15:57

Fans van Manchester United zijn woensdagavond aangevallen door supporters van Fenerbahçe. Dat meldt The Sun. Volgens de Britten werden de meegereisde Red Devils door een grote groep lokale fans in een hinderlaag gelokt. 

'Ambush in Istanbul', kopt The Sun. 'Fans van Manchester United raken gewond na aanval van vijftig Fenerbahçe-fans voorafgaand aan Europa League-duel'. Volgens ooggetuigen werd een groep Engelsen omsingeld en vervolgens aangevallen.

Op sociale media circuleren beelden van het geweld in Istanbul, waarop te zien is dat meerdere United-supporters gewond raken. Er zouden onder meer koevoeten en glazen gebruikt zijn bij de aanvallen. Een account op X pochte volgens The Sun met de beelden. 'Dit is Istanbul!', zou er als bijschrift vermeld hebben gestaan. De aanval zou een vergelding zijn van een 'provocerend bericht', maar dat kan het Engelse medium niet bevestigen. 

Fenerbahçe en Manchester United staan donderdagavond tegenover elkaar in de Europa League. Het duel begint om 21.00 uur. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.