Kranten over Vincent Kompany en Bayern München: ‘Beschamend en alarmerend’

Duitse kranten over Kompany en Bayern: ‘Beschamend en alarmerend’

Vandaag om 10:13

De kritiek op Bayern München - na de pijnlijke 4-1 nederlaag tegen Barcelona in de Champions League - is stevig. De Duitse pers spaart Vincent Kompany en co niet. Kranten zoals Kicker en Bild uiten harde woorden over de prestatie van het team onder trainer Vincent Kompany.

In Kicker wordt gesproken over een ‘systeemcrash’ bij Bayern. De nederlaag tegen Barcelona zou veel vragen oproepen over de effectiviteit van Kompany’s systeem op lange termijn. Het probleem lijkt echter niet alleen bij de tactiek te liggen. Dat schrijft de krant op donderdag. ‘De vraag is niet of het systeem werkt, maar of de spelers goed genoeg zijn voor deze aanpak’, schrijft verslaggever Georg Holzner. 

Bild is nog harder in hun oordeel. In een scherp commentaar noemt Matthias Brügelmann de prestatie van Bayern ‘beschamend en alarmerend’. Hij wijst erop dat Bayern internationaal gezien niet meer meedoet op het hoogste niveau. ‘Hoe goed is Kompany’s Bayern eigenlijk? Nog niet goed genoeg!’, zegt hij zonder omwegen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

De druk op Kompany lijkt door deze prestatie toch wat toe te nemen. Hoewel hij pas recent aan de slag is gegaan, wordt er nu al openlijk getwijfeld aan zijn capaciteiten om Bayern terug te brengen naar de Europese top. ‘Het is onduidelijk wie de club de komende jaren zal leiden’, schrijft de krant.

Bild stelt dat de komende wedstrijden – tegen mindere tegenstanders zoals Bochum en Mainz – Kompany nog wat ademruimte kunnen geven. Nadien volgen kleppers als Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.