OFFICIEEL: Riemer is bondscoach Denemarken na ontslag bij RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Riemer is aangesteld als de nieuwe bondscoach van Denemarken

Vandaag om 10:28

Brian Riemer (ex-RSC anderlecht) is de nieuwe bondscoach van Denemarken. Dat werd op donderdag officieel aangekondigd, ongeveer een maand nadat hij vertrok bij RSC Anderlecht. Riemer, die zonder club zat, was al een tijdje in de running om Kasper Hjulmand op te volgen.

De knoop is nu definitief doorgehakt. De Deense voetbalbond gaf hem de voorkeur boven interim-bondscoach Lars Knudsen, die ook kans maakte op de functie. Riemers aanstelling is geen grote verrassing. Eerder werd al bekend dat Denemarken niet geïnteresseerd was in andere kandidaten zoals Thomas Frank of Jess Thorup, die nog onder contract staan bij hun clubs. 

De financiële situatie van de Deense bond maakte het aantrekkelijker om te kiezen voor een coach zonder contractuele verplichtingen, wat de kansen van Riemer aanzienlijk vergrootte. Uiteindelijk was hij samen met Knudsen de laatste naam op het lijstje.

Riemer staat na zijn periode bij RSC Anderlecht opnieuw voor een enorme uitdaging. Hij moet de nationale ploeg nieuw leven inblazen en hen klaarstomen voor de komende kwalificatiewedstrijden. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.