'Riemer mag hopen en staat stap dichter bij job als bondscoach van Denemarken'

Vandaag om 20:00
Laatste update: om 20:43

Een maand na zijn vertrek bij RSC Anderlecht heeft Brian Riemer alweer bijna een nieuwe uitdaging beet. De Deense trainer staat namelijk weer een stap dichter bij een job als bondscoach van zijn land.

Na het EK nam Denemarken afscheid van trainer Kasper Hjulmand en ging de club op zoek naar een opvolger. Eerder raakte al bekend dat Riemer in de running is om de nieuwe bondscoach te worden. Volgens Bold is hij inmiddels één van de twee overgebleven trainers die in de running is om Bondscoach te worden.

Aanvankelijk dacht de Deense bond aan onder meer Thomas Frank, Brian Priske, Jess Thorup, Bo Svensson en Bo Henriksen. Zij hebben echter nog een contract bij een club en zullen om financiële redenen dus niet worden aangetrokken door Denemarken.

Daar kan Riemer, die zonder club zit, nu van profiteren. Samen met de huidige interim-bondscoach Lars Knudsen, is hij nog één van de twee trainers die in de running is om bondscoach te worden. Knudsen is wel nog aan de slag als assistent-trainer bij FC Augsburg, maar dat zou geen probleem vormen. De knoop is echter nog niet doorgehakt, al wil Denemarken voor de jaarwisseling wel de nieuwe bondscoach hebben aangesteld.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.