Marc Degryse kritisch op Raphael Onyedika na rode kaart

Degryse verwijt Onyedika rood: "Dat is een zaak van nadenken"

Vandaag om 12:18

Raphael Onyedika bewees Club Brugge dinsdag geen dienst door met rood naar de kant te worden gestuurd in de Champions League-match tegen AC Milan. Een keerpunt in wedstrijd, had ook Marc Degryse gezien.

Het was geen slimme actie van de Nigeriaanse sterkhouder van Club Brugge, vond Degryse. “In mijn ogen is dat gewoon stom. Waarom kom je zo wild in bij een duel in de middencirkel?”, klinkt het verbijsterd bij Het Laatste Nieuws.

Voor die rode kaart legde Blauw-Zwart een uitstekende partij op de mat en er lonkte een goed resultaat in het San Siro. Onyedika benadeelde met de grove tackle zijn ploeg en Degryse meent dat de middenvelder die fase beter had moeten overzien. “Als je niet honderd procent zeker bent, doe je het maar beter niet. Dat is een zaak van nadenken.”

Degryse ziet stilaan een patroon bij Onyedika. “Drie weken geleden pakte hij ook al rood op Charleroi”, stelt hij vast. Toen kon Club nog een punt binnenslepen, maar dinsdag betaalde Blauw-Zwart een hoge prijs. “Nu deed hij zijn ploeg echt te kort. Een nummer zes moet veel ‘opkuisen’ en in duel gaan, maar hij moet het spel beter leren lezen en inschatten om zulke fouten te vermijden”, besluit Degryse.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.