VP spelersrapport na Club Brugge tegen AC Milan in Champions League

VP rapport: Onyedika vergooit sterke start voor Club Brugge tegen AC Milan

Vandaag om 20:55
Laatste update: om 21:02

    Club Brugge begon goed aan het Champions League-duel tegen AC Milan, maar een onnodige rode kaart en individueel geschutter bij de tegengoals gaf Milan de gelegenheid om direct toe te slaan. VoetbalPrimeur.be stelt het team van Nicky Hayen op rapport nadat Brugge met 3-1 onderuit ging in Milaan. 

    Simon Mignolet - 5
    Mignolet had een aantal reddingen verricht over negentig minuten, maar dat staat niet in verhouding met de fout die hij maakte bij de goal van Christian Pulisic. Bij zo'n ervaren doelman, mag een corner op die manier niet binnenvallen. 

    Joaquin Seys
    - 5
    Seys zal nog een aantal keer gillend wakker worden van Rafael Leão, de sterspeler van Milan. De rechtsback had regelmatig te maken met Leão en had vaak geen antwoord. In de rust werd Seys al uit zijn lijden verlost en werd gewisseld. 

    Joel Ordonez
    - 6
    De enige redelijk stabiele factor in de defensie van Brugge was Ordonez. De man uit Ecuador was niet te betrappen op echte grote fouten en wist hier en daar nog een goede inspeelpass af te geven. Een mager zesje dus nog voor Ordonez die in de openingsfase nog een mooi schot op de lat had. 

    Brandon Mechele
    - 5
    Ook voor Mechele was het Champions League-duel tegen Milan er een om snel te vergeten. Veel balverlies en kopduels die verloren gingen, tekenden het optreden van Mechele in San Siro. 

    Maxime De Cuyper
    - 5
    Ook De Cuyper mag zich het een en ander aanrekenen na de nederlaag in Milaan. Normaal gesproken is de linksback een van de steunpilaren van Brugge, maar met name bij de derde goal ging De Cuyper niet vrijuit. Aankomend weekend zal de international zich moeten herpakken. 

    Raphael Onyedika
    - 4
    Maar de grootste schuldige aan het verlies tegen Milan, is ongetwijfeld Onyedika. De Nigeriaanse middenvelder maakte afgelopen weekend al een slechte beurt wat hem veel kritiek opleverde, maar een bizarre aanslag op Tijjani Reijnders op een onnodige plek, maakte een einde aan zijn wedstrijd. Club Brugge mocht verder met tien man en heeft daarna alleen nog met hun rug tegen de muur gestaan. De 3-1 nederlaag is voor een groot deel te danken aan Onyedika. 

    Chemsdine Talbi
    - 5
    Ook Talbi kan niet tevreden terugkijken op zijn optreden in dit Champions League-duel. De buitenspeler was onzichtbaar en werd dan ook - mede ook noodgedwongen door de rode kaart van Onyedika - in de rust gewisseld. 

    Ardon Jashari
    - 6
    De centrale middenvelders waren een van de weinigen die niet door het ijs zakten tegen Milan. Jashari was er daar een van en was nog fel in de duels en toonde de wil om te winnen. Dit leverde hem dan ook weer een gele kaart op en daarom werd hij ook gewisseld. 

    Hans Vanaken
    - 6
    Aanvoerder Vanaken speelde net als Jashari een degelijke wedstrijd. Maar ook hij kon niets doen of forceren nadat Club Brugge met tien man kwam te staan. Dit was Vanaken niet volledig te verwijten. 

    Christos Tzolis
    - 5
    Tzolis had in de derde minuut al de mogelijkheid om de score te openen, maar faalde tegenover Mike Maignan. Daarna is er vanaf de kant van Tzolis niets meer geforceerd of gecreëerd. Een zwak optreden van de buitenspeler.  

    Ferran Jutglia
    - 5
    Net als Tzolis, had Jutglia zich kunnen onderscheiden in de openingsfase. Dat mislukte en ook van Jutglia hebben we daarna niets meer kunnen zien.