Marc Degryse over AC Milan tegen Club Brugge

Degryse schetst perspectief: "Club Brugge moet nog vijf à zes punten rapen"

Vandaag om 07:16

Marc Degryse vindt dat Club Brugge dinsdag tegen AC Milan de nederlaag toch aan zichzelf te wijten had. Blauw-Zwart moet in de komende Champions League-matchen punten gaan rapen om nog door te stoten.

Club Brugge begon uitstekend aan de wedstrijd, maar daar ging het volgens Degryse dan ook gelijk mis. “In de eerste plaats heeft Club Brugge bij zijn goede start het momentum niet gegrepen. Alleen al in de eerste tien minuten heb ik vier kansen genoteerd uit de omschakeling,” analyseert de oud-international bij HLN.

De gemiste kansen en de daaruit volgende nederlaag in Milaan zorgen ervoor dat Blauw-Zwart de komende tijd aan de bak kan in de Champions League. Degryse denkt te weten hoeveel punten Nicky Hayen nog moet halen. “Club Brugge moet wellicht nog vijf à zes punten rapen om bij de eerste 24 te raken.”

Maar de Degryse ziet toch kansen in de komende partijen. “Ik blijf denken dat Club die punten op de vijfde speeldag op Celtic en de zesde speeldag thuis tegen Sporting Lissabon moet rapen. Eerst komt Aston Villa. Maar dat is bijna hetzelfde niveau als Arsenal, City of Liverpool - dan weet je hoe laat het is.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.