Nicky Hayen zag gemiste kans voor Club Brugge tegen AC Milan

Hayen ziet gemiste kans: "Wel de bedoeling dat je meer klinisch kunt zijn"

Vandaag om 07:01

Club Brugge ging dinsdagavond in de Champions League onderuit bij AC Milan. Trainer Nicky Hayen van Club evalueerde de partij en vond dat het vooral vooraan in de toekomst beter zal moeten.

Wat was er blijven hangen bij Hayen na de 3-1 nederlaag in San Siro? Toch vooral dat hij met zijn ploeg op de goede weg zit. “Deze wedstrijd leert me dat we op deze manier moeten blijven verder werken”, is zijn reactie op de website van Club Brugge. “Het is een beetje de rode draad door het seizoen, ook bijvoorbeeld tegen Dortmund.” 

Om in de toekomst in topmatchen toch iets te gaan rapen ziet Hayen vooral vooraan nog punten voor verbetering. Scherper zijn voor doel, is het devies. “We presenteren ons goed en creëren veel kansen tegen echte topclubs, ook hier op verplaatsing. Dan moet je leren om meer klinisch te zijn. De kansen die je krijgt, moet je afmaken. Zo simpel is het en op deze manier willen we gewoon blijven verder werken.”

Na een partij waarin Club lang gelijke tred hield met een topploeg blijft er dan ook een vervelende nasmaak achter bij Hayen. “Aan de ene kant ben je trots dat je positieve commentaren krijgt, maar anderzijds blijf je wel met nul punten achter. Zeker op een platform als de Champions League is het wel de bedoeling dat je meer klinisch kunt zijn en de momenten grijpen.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.